Monday, September 5, 2011

Siapa pemilik kereta ni???

Nak dijadikan cerita.. untuk mendamaikan hati, keluar pergi beli barang jap.. kononnya la... padahal nak main sorok-sorok ngan mak.. cakap kat ma, nak pergi PKT jap.. nak beli bilah kipas ngan tukar getah paip mesin basuh..

Sampai je kat PKT.. parking full, list barang yang nak dibeli dah ada.. sekejap je pun, lepas capai barang niatnya terus nak gi bayar, so.. amik keputusan parking keta kat belakang keta orang lain...

Bila masuk dalam tu blur tak tau nak buat apa.. tenung je barang-barang nasib baik tak tembus, hari ni buat apa pun tak kena... lebih kurang 30 minit kat dalam tu dengar staff PKT buat announcement..


Makcik PKT: Perhatian... kepada pemilik kenderaan bernombor MCC 10**.. sila alihkan kenderaan anda, terima kasih...


Saya buat tak tau, dengar je pun.. masa dengar tu rasa cam familiar je, biarkan je.. saya masih melilau jalan-jalan, sentuh apa yang tak patut disentuh.. sepuluh minit dengar pengumuman yang sama, kemudian bunyi lagi sampai 4 kali.. saya pun mula naik tension, apa la PKT ni..  announcement yang sama je !


Saya pun mula fikir... "Isk... degil betul la pemilik keta MCC 10** .. eh... alamakkk !! tu no keta aku..!"


Terus pergi alih keta tanpa hiraukan orang kiri kanan.. jalan melulu jer, guard tahan...


Guard: Dik.... barang tu takleh bawak keluar, tak bayar lagi.. !!!


Adui.. "kuca wokyoh" hari ni...

17 comments:

aimie amalina said...

hahahaa
lawok la kakak ni.. =p

peNulis SeNjA said...

kereta ape tu ... marcedez benz ka?

reenapple said...

hahaha..
asyik nak shopping tak sedar... hehe

Tukang Karut said...

hahahaha gelak guling2...

Kancil 8349 said...

nasib juga pemilik kereta yang kena blok tu tidak mengamuk...kalau mengamuk pecah cermin kereta tu...hehehe

Ezad Skytech said...

hee..kereta sape la tu agaknya ye..(^^,)

Cik Asma BLuppy said...

hahaha... boleh pulak xcam keta sndri.

Syazwan Che Deraman said...

hahahahahha.

laaa..keto awok la tadi.

Udy said...

minda luar sedar.

.
.

.

Kalamhati said...

baca ayat 'kuca wokyoh' tu trus akak suko ko'o kerah..hehe lamo tok dgr term tu

mas saari said...

adoiiii...apalah niena ni! jiwa kacau ek??

Ezy Chiaki said...

hoh..
tu dia..
kereta sndiri xingt dh..
haha

delarocha said...

parking merata rata la tu... heeee

syrupmasin said...

wuahahaha..tu la akak..adoii :D

muhamad hanif said...

kereta baru kan.


ALALALALALLALALA.

maszull said...

salam niena...cian tuan punya kete tu terpaksa tunggu lama nak kuar....:)

fRaMe+LenSeS said...

hihihi. ralit sungguh kamu.. ehhe. :P