Friday, October 28, 2011

Jepun digempari dengan kemunculan dinosaur yang mengganas


Muahh.. muah, muahhh.... kiss blog ni sikit.. Ya Allah.. penat nya, hari ni masuk office kerja banyak sangat. Punca-punca kerja yang tertangguh semalam. Semalam saya ke KL sebab uruskan dokumen pelupusan kenderaan dan alat-alat yang lain, bila masuk office pagi tadi dokumen yang baru plak bertimbun atas meja.


Mata ni sangat-sangat penat bila bermain dengan formula dan tengok nombor banyak-banyak ni. Rasa cam nak pitam dah, tengah syok buat kerja tetiba siren bunyi menandakan dah abis waktu keja. Tapi saya tetap kena siapkan kerja sebelum menjalankan tugas yang lain di KL esok sehinggalah hari Isnin.


Macam saya cakap di entri yang sebelum ni,  kerja tempat baru ni saya akan sibuk sangat-sangat, blog pun dah tak terlayan. Nak layan camne kalau masuk je office terus periksa dokumen, dan nak jumpa hari cuti agak susah, contohnya cam esok saya terpaksa jalankan tugas luar selama 3 hari.


Kalau fikir pasal kerja sampai bila takkan habis, tapi tu lah.. bila buat kerja sampai lupa benda lain. Rindunya zaman sekolah dulu, takyah fikir pasal kerja.. bangun pagi je terus gi sekolah.. balik sekolah dok rumah.. baca buku, buat homework. Macam tu lah seharian tetiba saya terfikir.. saya perlukan mesin masa lalu sekarang...


p/s: Apa kena mengena tajuk kat atas tu ngan entri ni? cer citer...

31 comments:

Syafiq Ahadin said...

ye. apa kena mengena dengan tajuk? Hehe. gambar tu la.

juga rindu masa kanak2. main je kerja! doremon diperlukan untuk mesin masa.

Abu Huzaifah said...

adehh.. kehkeh... tajuk gmpak lah...

amna said...

berita mengemparkan..

alih2 banyak kerja di pejabat rupanya.. takpe, kerja sebaiknya ya sis. insyaAllah berkat :)

Syuxer said...

gambar dah kena ngan tajuk so ia lulus hehe..

kerja banyak memang blog akan terabai seketika

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa
sungguh bizi kak skrg ni
paham2

akak kene tkr unit ke ape ni?
ehehe


p/s: ayah pon bizi sebb anak panglima sini pon nak nikah jugak..adehh..kenapa sume anak panglima nak menikah ni..adoii..pon x jumpe ayah lagi.,.x dan nk tye ayah pasal soklan akak tu..hehehe

izamin said...

hahaha.. dh lari tajuk la.. kih3 :)

Syazwan Che Deraman said...

sibuk nyo.
time gini la kito dok teringat zame sekoloh.
zaman tak sibuk, umo debar nge exam jah.
maslah pun tak dok.

miss inna said...

gempaknya tajuk entry akk niena..hehe!

inna pn sibuk jg dgn tugasan sbg mahasiswa..sbb tu dah jarang nak update blog..hehe! kita utamakan apa yg penting dlu..^^

Tukang Karut said...

pinjam dengan doraemon mesin masa...

cucu umie said...

semoga dapat menjalankan kerja dengan baik yer sis..hehe sabar ye menjalankan kerja..

kotak bulat said...

kb pun bz je skrng.. hehehe.. tjuk ngn gmbr sama.. tp entri lain..heheh

man said...

dahulukan yang lebih penting...

zaman sekolah dlm kenangan...

Selendang Merah said...

wah dinasour..

kak keje..keje juga rehat perlu juga taw.

alif haris said...

haha .. kerja tu ibarat dinosour yg mengganas la kan ?

maszull said...

assalamualaikum niena....tugas itu satu ibadah jalankanlah dgn sempurna yer moga semuanya dpt diselesaikan dgn mudah...InsyaAllah...:)

bobiedanbad said...

hahaha sangat menggemparkan..
sekarang musim busy kot :)

Miss Nadya said...

giler besar..:)

new entry ::

1 :: Tagged ツ
2 :: Review Real Steel ツ
3 :: Photoshoot ツ

mas saari said...

tajuk memang takde kena mengena ngan isi...heheheeee

tapi akak baca je!

NasZ said...

bznya dia.hehehe.

yela. teringat zaman sekolah dulu2. hehe. rindu gak.

Cik Jannah said...

hehehe. dinasoorrrr @ besooooooooooW

Ariesyah said...

salam...

mula-mula tengok tajuk ni ingat nak cter psl dinosour..

tapi saya rasa ni mungkin membawa maksud kak niena ini terpengaruh cter doraemon yang ada mesin masa...kan dalam cter doremon, doremon selalu bawa nobita ke zaman purba..
ahaks..lawak jer..

Nur Zulaikha said...

mungkin akk kene cari dinosaur tu kot..he8..singgah sini ye..

Anak Wak Mail said...

tak pe..utamakan kerja..kerja lebih penting..hehe..:)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

fighting!!

slmt berbz sama2..hehehehe..

jeBateja said...

hang ni......hang keja macam dinasour ke....ahakz

muhamad hanif said...

woo,

tulang dinosour ? kompem ke ?


mungkin tulang raksasa yang mati time lawan otomen kot.

Bui Junaidi said...

tajuk lain,entry lain..ni mesti tgh pening buat kan..hik..hik..hik

anismelon said...

keje mmg memenatkan..anis pernah ckp kat kwn..kalo lah stdy leh pai ketua xpyh kje..anis rela..tp tok leh..sp na tanggung kite kan..weee

TeAqArH said...

akak...lame x melawat n bace entry akak..:(

Rtp Farra Arisha said...

tajuk sangat menakjubkan ;)
well, bekerja keras yah demi mencari sesuap nasi? hehehe. do the work smart!! :D

BeloG MTT said...

Ingatkan betol2 di jumpai.. Hikhikhik :D