Thursday, October 6, 2011

Pinjaman pintas ... lebih mudah dan cepat !


16 comments:

Elih Japahar said...

Noted ! :)

Tukang Karut said...

nak pinjam dengan niena boleh?

maszull said...

salam niena....kenapa jadi mcm ni ek...:)

Syuxer said...

owh birokrasi ke sebabnya?

pinjaman cam lebih kurang dngan ah long je..cuma takdela sampai pukul2 hehe

Syazwan Che Deraman said...

ooo..

ada procedure macam tu ye dalam tentera.
baru tahu.
baguslah.
tapi masih ada yang nak guna jalan belakang.hmmm...

berbelanjalah mengikut kemampuan.

fazrulnoor said...

betul la..uh... :(

penulis senja said...

aiyek .. banyak betui duit .. bagi ps singgit hahaaa

salam akak .. sory deh bisy pindahkan blogspot ke hosting .. bab tu tak singgah .. huhu

WuMing said...

Kadang-kadang mereka perlu buat macam tu...kot....

JIJI YU said...

maen kabel jgk la ni

aimie amalina said...

huuuuuu
bile akak cite ni
teringat kat anak buah ayah
mm..die sign sendiri, tiru sign ayah.. untuk dokumen ape ntah
pasal rasuah la
ayah pulak yang kene tahan BPR
pehhh..
alhamdulillah
yg salah tetap salah.. kene buang tentera terus la
tawulah gaji kan..ish2..cian kat ayah..aduhai...

mas saari said...

akak pun buat pinjaman peribadi ni..
tapi sebelum buat akak akan buat kira2 dulu berapa balance gaji selepas dah potong loan nanti!

tak salah kita nak pinjam, tapi kena ikut kemampuan dan apa keperluan kita buat pinjaman tu!

mamaNoriz said...

samalah situasi kite

akak lagi lah,deal dgn staf/ client yg gaji 5 angka tpi stil merungut tak cukup...iskhhh...

selalu kejar payment then ckp lum byr yuran sekolah anak la, dah pokai la...padahal mereka bijak pandai yg bergaji beso...huhuhu

Bui Junaidi said...

adeh..adeh..
jgnlah sampai jadi mcm ni
gerun bui dgr
mmg sampai mati tanggung hutang..huhu

mekar said...

Tak salah nak buat pinjaman sebab masing2 hidup memerlukan perbelanjaan yg sentiasa tak pernah cukup.
Tips saya: kalu nak beli apa2 aset, pastikan separuh dari gaji kita adalah bersih utk menampung keperluan makan minum dan tempat tinggal. Kalau perkara yg asas tu pun masih tak lepas, oleh itu elakkanlah membeli/membuat apa2 pinjaman peribadi :-)

NasZ said...

itulah yang berlaku skrg ni. gali lubang, tutup lubang. jumlah pinjaman makin naik, interest pun makin tinggi, tahun bayaran pun makin tambah.

MOHD NASER.com

lilydamia said...

saya pun buat pinjaman peribadi..kakitangan awam kan ? wajib wat benda ni..... tapi saya buat pinjaman saya masuk ke KPF (untuk anak2 Felda) setiap tahun dapat 15% ..Setelh dihitung dicongak dalam tempoh 10-15 (harap2 panjang umo) ,KPF (deposit + dividen) masih mampu mencover hutang pinjaman saya ...bila ditolah nilai bersih mengatasi pinjaman saya .... Saya buat pinjaman sejak 1st posting , harap2 saya tak rambang mata tengok duit yang banyak..takut guna untuk berbelanja mewah2 yang tidak bertepi