Monday, October 10, 2011

Sakit urat saraf ..

sumber gambar SINI ..

Macam biasa , kalau ada mama wajib bawak dia pergi jalan-jalan. Petang Sabtu lepas bawa ma, kakak dan anak buah ke The Mines, dah penat berjalan kami lepak kat bawah sambil tengok ikan keli jinak yang lebih kurang besar abang Bebeen tu.. Ya Rabbi, tak dapat bayangkan kalau ada manusia jatuh kat situ.. kenduri besar la ikan keli tu.


Dah puas bagi ikan keli makan roti.. perut kami pula yang perlu di isi, kami makan kat KFC.. Lebih setengah jam barulah tiba giliran saya untuk membuat pesanan, biasalah hari minggu ramai yang ambil peluang untuk keluar bversama keluarga.


Mungkin penat sangat agaknya, anak saudara saya yang berusia 3 tahun tu tertidur sambil kat tangannya ada Cheezy Wedges.. chomell ! macam upin ipin.. kat tangan kanan dia pula ada peha ayam.


Dah selesai makan kami pulang.. petang semalam pula saya bawa lagi mereka ke Sungai Congkak... seronok bukan main lagi cuma kesian kat si abang sebab tak bawa, kalau bawa tak sempat nak kawal... dan hari ini lepas terjaga dari tidur rasa sakit sangat badan ni.. mungkin sebab dukung budak kecik tu dalam air kot..


Saya tak main pun air tu sebab terlupa nak bawa kain tudung  .. mama sibuk cari batu-batu bukit yang bulat untuk dijadikan tungku. Sakit badan pun tak apa asalkan dapat puas kan hati mereka-mereka tu...


Kenapa gambar tak ada? saya jenis manusia yang tak suka upload gambar dalam FB atau blog.. bukan apa, malas nak ambil kabel...

18 comments:

fazrulnoor said...

salam niena..apa khabar

Bro ahmad said...

ikan keli pelahap bab makan..hmm pakcik bro ada ternak.wahh sungai congkak best tu kalau nak mandi.

ps tu blog siapa?

blog niena ada WWW jugak..macam mana diorang boleh hilangkan erkk?

Udy said...

susah dah nak jumpa keli kaler mcm ni..skrg ni semua kaler hitam2..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya keli ni..

Adylia Qarissa said...

aktiviti hari minggu yea?? pasti seronok kan??

azam said...

fuh....bakar sedaap keli nih

cicah air asam

Bui Junaidi said...

geli bui tengok ikan keli tu..geliiiiii...

pasal letak gambar tu,bui kalau rajin letak,kalau tak,mmg tidak..tp sll nya mmg letak..buat penyeri entry..hehe

mizzkechique said...

weeeee...MK pun suke tgk ikan2 kt the mines tu..

Tukang Karut said...

mula mula bagi makan dulu, lepas tu baru kita makan dia... hoho...

hanaahmad said...

masa bersama keluarga, masa paling bernilai. dah lama tak p mines. tu tempat aku lepak masa zaman study dlu. hehe

ghost writer said...

ikan keli fresh masak sendiri lebih sedap dari makan ikan keli kat cafeteria.

Tentang Kita said...

lini pun susah nak letak pic sendiri dlm blog..semua mintak dr en.google jer

cik aisha said...

dukung budak mmg blh skt bdn..hehee tetambah kalau yg hantap tu..
bestnya berhujung mgu bersama family...:)

Ezad Skytech said...

bila baca entri ni..teringat pulak yang sy ni da lama tak makan ikan keli..sedapnya kalau dapat makan ni..hee~

aimie amalina said...

hamboiiiii
byk nyeeee ekaaan
kekeke
ape mlas2 nii
kene babap nihhh
=p

Abu Huzaifah said...

keli oh keli... hikhik

WuMing said...

Banyak betul ikan tu..

Tengok Keli tapi pi makan KFC... Hmm... ok jugak tuu...

tamlegend said...

kabel???amik kabel ape tu cik niena???dlu kan kat header cik niena ada gamb cik niena???mana pergi gambar tu???hehehe