Friday, November 11, 2011

Hehe.. jawapan saye...

Assalamualaikum... Selamat pagi... sebelum bercuti minggu lepas saya ada menerima tugasan dari Titisan Hujan, dengan kata lain saya telah ditag oleh  beliau. Nampaknye kat sini saya telah dipaksa.. huhuhu.. kejam kan? Sementara rasakse kecik belum bangun lagi... saya nak amik peluang yang ada ni untuk menjawab beberapa soalan yang ditanya. Erk... maaf tak ikut syarat2 nye hehehe..

11 Perkara mengenai saya
  1. Sangat sukakan bunga mawar, tak kira la dari spesis apa pun, warna apa atau keturunan mana.
  2. Warna pilihan adalah putih, suka sesangat disamping tu saya suka warna hijau, merah, biru, hitam, yang tu suka tahap biasa je, bukan tahap dewa.
  3. Mudah kesian kat orang, tambah lagi bila tengok dak kecik nangis. Kalo bleh rasa nak lempang2 jer pipi dia tu. (Manusia penyayang cenggitu ke?).
  4. Cara melepaskan kemarahan yang takleh dikawal lagi adalah membaling harta milik persendirian ke mana-mana, bila dah tengok rete tu jahanam saya akan cakap "huh.. padan muka aku". Sebagai contoh, buat masa ni saya takde henpon yang agak sedikit canggih, baru jadi mangsa balingan.
  5. Pemalu kot? tak keterlaluan kan statement ni?
  6. Tak suka kesesakan lalulintas, tak suka dengan kesibukan. Lebih sukakan ketenangan.
  7. Antara beach dan waterfall.. saya memilih waterfall.. lebih tenang di sana.
  8. Suka berkhayal, suka menulis, melukis, home decor. Sebab tu adalah bidang saya masa sekolah dulu. Tapi sekarang ni dalam bidang engineering plak.
  9. Bila kerja macam ni rasuah keliling pinggang.. MAAF ! saya tak layan rasuah.
  10. Suka menggigit jari.
  11. Dalam kereta mesti dilengkapi dengan tool, torchlight, toothbrush (banyak) sebab  senang kalau balik kg @ kemana terlupa bawa, ubat gigi, listerine, minyak ubat cap kapak, segala jenis ubat panadol, gula-gula.. keta saya penah digelarkan poket doremon.
dah mintak 11 je.. kasi tu je la..

Ini plak soalan dari Titisan Hujan.. jawab jer la..

1. sampai hari ni bape kali dah kapel..hahaha
**Maaf.. kapel tu pe ea? hehe.. siyes tak penah! sekadar berkawan jer.


2. tadi bangun subuh kol bpe?
**Hahaha.. pukul 0637.. agak lewat sikit.


3. bila marah buat apa?
**Buat tatau je tapi bila dah takleh tahan.. masuk bilik sendiri kendian baling apa yang patut.


4. banyak-banyak cite kartun,kartun pe paling best?
**Usop Sontorian !


5. biasa lepas maghrib buat apa erk?
**Baca Quran, tengok berita sambil online... tu je kot?


6. seminggu bpe kali jogging?
**Aktiviti pasukan saya bersenam 3 kali seminggu. Itu dah kira tetap.


7. suka minum susu?
**Mestiiii.. suka susu, susu segar lagi suka..


8. cuti raya haji balik?kenapa?
**Cuti Raya Haji diluluskan tapi dapat arahan takleh balik area Pantai Timur.


9.sebab apa ada blog?
**Sebab senang nak melalut.. kihkihkih..


10. pegi kerja/belajar naik apa?
**Naik keta huduh je la..


11. suka hujan???
**Semestinya...

37 comments:

Ainul Hayat said...

Stetmen no 6 tu cam same je...

mas saari said...

rajin jawab... akak pun ramai dah tag pasal benda ni, tapi tak jawab2 lagi!

Titisan Hujan said...

maceh kak ^^,
cm beh krg jek kita ni
suka baling barang snd.hik hik hik

Fad said...

akk pun ada 2 tugasan org tag..xwat lg..huhuhu

che mid said...

Tak tahan bab baling membaling tu..asal dari Baling, Kedah ke..

Gen2Merah said...

ahahaha.. kelakar plak nak baca mengenain diri yang nombor empat tu... ehehehehe... tebaek

pengemis Cinta~ said...

erk.suka gigit jari??huhu/cumella akak ni^^

::Cik Pija:: said...

ngaa baling barang takpe kak, jangan baling orang. lariiii~

Kakzakie said...

Lain kali bila nak marah jumpa kakak dulu baling pada kakak biar kakak sambut, tapi jgn mintak balik tau...

Anak Wak Mail said...

saya pon suka waterfall,,airnya tak masin..;)

Syazwan Che Deraman said...

tak leh pakai iphone la dio..heheh

ILA HonEyBuNNy said...

ooo suka bunga ros la.....;-)

mesti selalu dapat bunga eh..hehe..

putih itu suci kan...;)

haipp..jangan gigit jari..ehhhe...tgat kawan ila..dia pun suka gigit jari..;)

Ku Azhar said...

hehehe kak niena!!! jgn la panggil ku abah..segan aih..hehehe..shatkah kak?

Selendang Merah said...

sukakn ketenangan? kita sama lah..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

menarik Niena..ni dah mcm sesi suaikenal hati ke hati

Aki said...

Pergh.,kak Niena suke baling2 ea.. Hm,kak niena baling aki je la lain kali ea.. sekurang2nya,takde la harta kak Niena yang rosak.. lagipun,rasa2 kalau kak Niena baling aki,dalam 2 meter je kot.. ^_^.v.. H aha ha.. err,well,cite dalam blog aki tu sebenarnya cite pasal housemate aki.. ^_^.v..

sergeant keroro said...

suka susu jugak, hehe XD

rara pinkmafia said...

owh suke rose eh.mst sllu dpt bunga rose ni.

Tukang Karut said...

bagus nya jawapan... kalau aku, ntahapantah aku jawab...

Anum said...

tertarik anum baca

miloais said...

iols suka beach
suka juga waterfall...

wahhhh.... rajin jogging ye..
iols - jangan harap!

ekekekeke

bobiedanbad said...

muahahaha no.4 tu,sama seperti saya :)

aimie amalina said...

ohhhh mawarkuuuu
syuuuaahhhh
juwita kalbuuuu

hehehe
tumpang nyanyi
lalalalalaa =p

alif haris said...

jawapan no 1 satu sama la kita kak .. hehehe

semutsengal said...

semua tak sama dengan aku pun.Err,

Yatie Awang said...

akak pun macam tu gak, mudah kesiankan orang, kalau orang nak tipu, senang sangatkan

Daddylicious said...

jawapan kepada soalan no 1...agak ragu2 utk dipercayai la...hehe

Rtp Farra Arisha said...

i'm roses lover too :D

Citarasa Rinduan said...

no 9 tu k.ayu suka..
hehhehe.. jadi blogger mmg best kan..

maszull said...

assalamualaikum niena...mmg kereta Doremon la semuanya ada kn...:)

Iffah Afeefah said...

suka hujan gakkk

Iffah Afeefah said...

suka hujan gakkk

Iffah Afeefah said...

suka hujan gakkk

Iffah Afeefah said...

suka hujan gakkk

Iffah Afeefah said...

suka hujan gakkk

Adylia Qarissa said...

wah!! dah banyak blog dkna terjah..ramai yang suka sesi soal jawab macam nie..

seronok baca :)

BeloG MTT said...

rajinnya kak Niena.. MTT pon sebelum ni ada kena tag tapi tak dan nak buat :(