Wednesday, November 9, 2011

Hummm... tak puas hati lah...

sila klik imej untuk melihat sumber~

Budak kecik: Best nye jadi orang besar, bila dah besar boleh keja.. ada  duit sendiri, nak beli apa-apa mainan punn boleh.


Bila dah besar: Adoi la.. tensen ar cenggini, jadi budak kecik lagi best.. takyah pikir pasal kerja, boleh main puas-puas.. jadi orang tua pun best gak, dah pencen dok umah. Tiap bulan anak kasi duit.


Bila dah tua: Dah tua ni nak buat apa pun tak larat.. anak-anak pun jarang nak balik jenguk aku ni, nak hulur duit? memasing hidup tak berapa nak senang, kerja sendiri la nampaknya. Bestnye bila kenang kembali zaman muda dulu... alahai...


Hakikat seorang manusia, tidak pernah puas dengan apa yang dimilikinya. Kadang-kadang kita inginkan masa itu cepat-cepat berlalu pergi namun setelah masa itu meninggalkan kita... rasa rindu pada masa lalu seringkali muncul. Segala kenangan menggamit memori.


Namun dengan apa pun yang berlaku.. burung-burung itu masih berterbangan di sana sini, pokok-pokok itu tetap tegap berdiri... berbakti kepada manusia menyerap karbon dioksida dan membebaskan oksigen.


P/S: Apa khabar semua? Update blog jap .. dah cuti ni malas plak on lappy (=.=)


38 comments:

✿ Myra ✿ said...

hehehe..manusia mmg banyak rasa ketidakpuasan hati (cehhh..ayat!) :p

mas saari said...

itulah lumrah manusia! patutnya kenangan itulah hanyalah utk dikenang bukanlah untuk diputar kembali..

Adylia Qarissa said...

hargailah masa sekarang sebab bila ia dah berlalu tak mungkinj akan kembali :)

miloais said...

lumrah manusia yg tak pernah puas...
dah ada kereta - nak yg lagi besar
dah ada bini cantik - nak tambah koleksi dua-tiga-empat orang...

hiks

QueeN TerataI said...

itulah manusia.. mmg x pernah puas dgn apa yg mereka miliki... sepertinya tidak mensyukuri kejadian Allah SWT..

reenapple said...

setuju4.. manusia tak pernah berasa puas apa yang dimilikinya... =)

Kakzakie said...

Kenalah kita selalu bersyukur baru tidak mengeluh atas yg terjadi tapi kita selalu lupa (kakaklah tu...)

Fad said...

betul...apa yang perlu kita lakukan adalah nikmati apa yang kita lalui sekarang..sama ada suka atau duka..nkmati ia

Aesya Zealous said...

setuju sgt. manusia xpenah bersyukur dgn apa yg ada..tp rasa menyesal bila yg berharga itu hilang

ejulz said...

lumrah manusia.. inginkan yg lebih baik..

JunAina said...

bersyukurlah dengan apa yg kita ada...

::Cik Pija:: said...

setuju sangat. jadi kecik ke, besar ke, tua ke, muda ke, kaya ke, miskin ke semua tetap tak dapat puaskan hati manusia. hmm =,=

Tukang Karut said...

hik hik hik... aku selalu rasa macam tu...

Cik Ecah said...

sering kali kte akan ckp mcm tu kan...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..betul tu..ada ja kita nak merungut kan....

apa pun..kita kena nikmati life kita...heheh

Kancil 8349 said...

itulah namanya manusia...sentiasa tidak berpuas hati

sergeant keroro said...

true, memang selalu camtu :p

Ku Azhar said...

waaahh!! kak niena pandai bermadah!! ske2!! hehehe :) kak niena shat? sorry lma xdtg T_T

Bui Junaidi said...

lumrah manusia..bui pun semakin malas nk update blog sekarang..huhu

rara pinkmafia said...

akk bz nk g induksi =(

Daddylicious said...

Kealpaan dalam kesyukuran mmg mengahambat sehingga ke liang lahat...

Fathiah Hamim said...

hehe manusia memang tak pernah puas dan senang rasa bosan

Syafiq Ahadin said...

lamanya nak tunggu blog akak ni update! hehe! :D

thanks sharing. another informative blog. selepas saya.... heheheheheheheheheeheh!

aimie amalina said...

akak!
rindu akak
hehehehe

hakikatnya itu kejadian manusia
jika tidak mengguna kan sikap "tidak berpuas hati" dengan betul, segalanya tidak mustahil ditarik kembali oleh-Nya

CikGu Ma said...

saya syukur..hehehe..

Yatie Awang said...

betul betul betul....itulah hakikatnya, fikiran manusia ni..

seronaoknya kalau boleh jadi budak2 balikkan? hehhehe

Gen2Merah said...

mau tak mau kita terpaksa juga menempuhi alam kehidupan secara berperingkat2 kan... alam rahim, alam kanak2, alam remaja, alam dewasa, alam tua bangka, alam kematian dan seterusnya alam kematian..

Hargai lah masa sebelum kita terlepuas peluang2 yang indah d alam ini

Aw Yong SaN said...

huhu, minta maaf kacau... leh chat x???? saya dah komen awak dua kali sebelum ni.... leh kenal? ikhlas.... my ym: hercule_alif@yahoo.com, my fb zinadine ilman, my gmail: zawyongsan @gmail.com

alif haris said...

haih .. bila nk tua ni .. hahah :p

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Dah menjadi lumrah...dan realitinya mmg manusia ni mudah lupa,tak pernah puas dgn apa yg kita dpt..

Jom kita sama-sama mensyukuri pemberian-Nya..:)

Aki said...

Tapi kalau orang yang positif,takkan fikir sangat benda ni.. ^_^.v..

Titisan Hujan said...

manusia mmg xpenah nk puas.
TH rs nk kembali zmn sek men.pakai bj putih dgn kain biru

bobiedanbad said...

manusia tidak pernah puas, tapi kita harus tahu untuk mensyukuri segala nikmat yang ada.

Kalamhati said...

Selamat terlambat hari rayo niena..huhu

ambo pom jadi malas pelik nok update blog..huhu mood ke laut abis campur nga bz ngan kijo skolah

Syuxer said...

memang pun..manusia kadang2 tak pernah merasa puas dan ada jugak yang salahkan faktor penuaan sebagai menghalang mereka mencapai impian mereka..

pengemis Cinta~ said...

manusia memang...hhuhu.sebab tu perlunya iman untuk control segalanya..;)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

manusia xpernah capai max satisfaction..ada ja yg kurang..

NasZ said...

betul tu. manusia ni tak pernah rasa cukup dengan apa yang ada. termasuk diri ini. hehehe.