Tuesday, November 29, 2011

Saya nak 30k


Nazmi Faiz: Ayah, harini Nazmi score 1 goal lawan Bahrain !

Ayah: Anak jiran sebelah tu score 10A SPM kau tau !!

***********

Anak jiran sebelah: ayah sy dpt 10A

Ayah jiran sebelah: anak jiran sebelah dpt 30 ribu menang sukan sea. Baru 17 tahun dah dapat duit cenggitu... kau bila nak dapat duit banyak ???

P/S: Sebagai contoh, ini lah manusia ... sentiasa tidak berpuas hati.. tak sempat nak BW... baru jer on9 blog (^.^)


22 comments:

azam said...

HAHAHA......
mata duitan ke mata ilmuan....

sederhana.......hehehe itu yg penting AGAKNYAlah

Selendang Merah said...

bersyukur apa yg kita miliki...x perlu nak banding2 semua tu rezeki dari Allah..

cik pha said...

hahaha amboiiii! ayah kemainn lagi tau !

Bidadari Syurga said...

kalau dikira dari cara memberi semagnat jati diri mungkin anak tu berjaya bila ayah dia keras cam tu... tapi... manusia takan pernah puas...

Pn. Sheila said...

em... btl tu... sy setuju sgt... sama ngn sy jer keadaan tu... huk huk...mmg manusia tak pernah puas dan rasa cukup!

Iffah Afeefah said...

tamau la 30 ribu

hahaha mnusia2

Gen2Merah said...

ehehehe.. terbaik... Siap ada contoh lagi.... dah adat manusia kan. Tak prnah puas dengan apa yang ada

Panggil Aku Han said...

klau la han dkt tempat mereka..sedih nya...
sentap habis...

CikGu Ma said...

nama pun manusia...
hari ni saya bergaji 3k....rasa2 2 thn lg nak up 5k..heheh

jom skodeng..
diari Mia

Ct Aja said...

ntah...manusia yg tak pernah puas dgn nikmat yg Allah bagi...

Fatin Mraz said...

anak itu akan bermasalah untuk menjadi ayah kelak..

Yatie Awang said...

itulah kita yang tak pernah bersyukur dengan apa yang diberi

fazrulnoor said...

saya pun nak 30k

mas saari said...

apalah ayah camni, bersyukurlah atas kebolehan anak tu..

maszull said...

asalamualaikum niena....kesian nyer x reti bersyukur langsungkn...:)

Aki said...

Hm,bila difikirkan semula,ada sebab bagi semuanya itu.. ^_^.v..

miss inna said...

haha! sama la juga ceritanya dgn bintang kecil tu...klo menang, mesti org kata,

"tgok anak dia,masih kecik lagi dah boleh menang nyanyi siap dapat duit beribu lagi tu"..haha!

kiera'sakura said...

30k tue bila2 blh abis...

spm 10A tue klu usaha lg blh dpt lbh lg... hihihihi

tue la manusia kan..sntiasa x puas hati dgn ape yg die ada..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

manusia tak pernah bersyukur..

sergeant keroro said...

haha, entah pape jek. tapi 30k tu lagi best :P

numahuriya said...

Hypeeee!!Assalamualaikum!…Ana follow blog ini..=)sudilah sekiranya ada masa berkunjung ke blog Ana..hehe..=)taaa…

Ainul Hayat said...

Ramai yg kata typical malaysian macam tu....huhuhuh...