Sunday, December 18, 2011

Eh... masih tak sempat..



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. selamat pagi dan salam sejahtera kepada reader yang bukan muslim... Apa khabar semua? hmm... hari ni merupakan hari yang keenam saya di kampung. Maknayanya tinggal lagi seminggu saat untuk bermanja bersama ibu tersayang.


Masa untuk blog di waktu pejabat sekarang amat terhad memandangkan saya telah ditukar ke cawangan lain, saya banyak terlibat dengan tugas luar pasukan.. perancangannya waktu cuti ni boleh kot curi sedikit masa unruk blog. Tapi keadaannya tetap sama... masa masih terhad, pantang buka laptop.. mesti ada yang menyerang, harapan untuk update blog macam terkubur je.. anak sedara yang kecik ada 3 orang tapi dah macam 20 orang.


Percutian di Cameron Highland sangat menyeronokkan walau apa yang dirancangkan tak menjadi. Cuaca kat sana cerah, Alhamdulillah hajat untuk membawa mama bercuti kali ini tercapai... jika diberi peluang tahun hadapan nak bawa mama bercuti ke Kundasan, Sabah.. InsyaAllah.. Umrah? masih belum mampu.. teringin sangat nak kesana bawak mama.. doakan saya semoga segala impian tercapai. Semalam kami pergi ke Pengkalan Kubor.. rambang mata tengok barang-barang murah.


Petang ni rasanya nak upload beberapa gambar masalah rakyat di Kelantan. Saya suka balik kampung, dapat tengok ibu.. dapat bawa dia jalan-jalan tapi saya tak suka 2 masalah di sini.. masalah yang sering diabaikan. Rasanya baik stop di sini dulu.. InsyaAllah petang nanti saya akan update beberapa entry... ok, babai semua.. jumpa lagi...


22 comments:

Lelaki Ini said...

tue la...
tgh kumpul duit nak bawak ibu n ayah g jalan2 jugak!

Selendang Merah said...

wah bestnya....sm pon teringin nak bawak keluarga jln3. tapi mungkin belum sampai waktu lagi..

Titisan Hujan said...

bestnye p cameron...
lmbtnye leh keje nk bw parent jenjalan

JR said...

Dah lama tak pergi Cameroon..yg tak best nya kata org Cameroon dah tak sesejuk dulu...

Tajuk entri terbaru di blog JR: "Gempar...Alien Muncul Di KL!!!"

maszull said...

assalamualaikum niena...wah bestnya dpt bawa mak pi jejalan makan angin kn....mesti seronok ada anak mcm niena ni...

JIJI YU said...

hamboi..besor b eno gaji engko ni

NasZ said...

bagusnya. bawa ibu jalan2. xpe, next year usahakan utk bawa ke kundasan tu pun plak ye?

mas saari said...

memang best pergi kundasang! next year akak akan pergi buat kali kedua..

Tukang Karut said...

kundasang? nice place... hoho...

YAYA AZURA said...

Nk pergi cameron lagi!

alif ismail said...

salam...

sambil2 jejalan rapatkan ukhwah.., jom singgah sini jap..hehe

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html

Ila Aqilah said...

cepat-cepat kumpul duit, nanti boleh bawak ibu g umrah :)

aimie amalina said...

akaaaaakkk
mai sbh gtaw ye
hehehe
akakkk, mie x g pon cameron..x sempat
huhuhuhu

Fad said...

kim salam mama eh..pengkalan kubor best..mmg rambang mata la nina..xmau gi sana dah..hahaha

Cikgu Ma said...

syok..syok...

Nur Zulaikha said...

wow..sonok ye kak jenjalan..

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

insyaAllah
ada la rezeki pergi umrah 2 nanti...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

waa...syoknya g cameron..nk strawberry!!hehe..

Cik Pulau said...

wahhh..bestnya..
bila la saya boleh dapat keje tetap so bleh bawak fmily p holiday ni.. ehmm..

errr.. masalah kat kelantan?? ape eks..

Iffah Afeefah said...

lme x g sne

Sunah Sakura said...

tak pernah gi sume tempat yang akak sebut dalam entri ni kecuali kundasang...err

Mekar said...

Sejuk hati mak bila ada anak ambik kisah ttng ibunya