Monday, December 12, 2011

Percaya pada diri kamu sendiri..

“Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup. Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian.”




DIAM-DIAM UBI BERISI..



20 comments:

Gen2Merah said...

yaa, saya suka dgn gambar ni.. saya masih ingat kata2 seorang pensyarah kami dulu masa kat maktab:--

"saya sedar saya tak cantik, tapi saya ada keyakinan diri yang tinggi. Kyekainan itu yg membawa saya berjaya ke tahap ini"

Fyqa said...

ikut kata hti juga.

err

Подтверждаю said...

as salam..

=)

ya..ambil contoh seperti lidah. lebih banyak berdiam, tak bermaksud seorang itu tak reti bersosial, berkata-kata, bergaul, tapi budi hatinya, siapa yang tahu kan..

Подтверждаю said...

hehe..pakcik ada baca komen dari kawan malina.panggil malina 'sayang'. kekeke~

ada jemputan nikah kenduri, sudi-sudi la hantor kek pakcik.
insya'Allah pakcik datang

;)

nur Muhammad said...

lawak betul rabit tu..konfiden je,,..

anyway, dalam mau baek insya'Allah luar pun ikut sama ..

Kakzakie said...

Belum tentu yg luaran canti/indah didalamnya begitu juga. Kalu boleh nak keduanya sekali hihi...

miss inna said...

yakin pada diri sendiri..anda boleh! ^^

*haha! comel la carrot tu..

Iffah Afeefah said...

Sdg mncri kykinn tu

mas saari said...

setuju...luaran itu tak mencerminkan dalaman! kadang2 luar nampak hebat tapi dalaman lain..

TiTi said...

mak oi besarnya carrot! hahah tp betul, setiap manusia ada kelebihannya, perlu berani untuk maju di di dunia realiti :D

visitme@FaTiN cOrNeR said...

beraklak mulia dalam perilaku adalah istilah sebenar cantik.

Tukang Karut said...

diam diam boncit lagi bahaya...

maszull said...

assalamualaikum niena...diam2 ubi berisikn...;)

Pojiekyra said...

waaaaaa kyra suka nie akak hehee

Rtp Farra Arisha said...

kekadang manusia masih susah untuk memiliki kepercayaan yang hakiki dalam diri sendiri, and so do i. tapi klo lama2 praktikkannya, insha-Allah, the trust of ours will be coming towards us cepat atau lambat..:)

Marcella said...

jika kau fikirkan kau boleh...lalala~~


apa yg kita nampak, tak semestinya itu yang betul. cam carrot tu..hehe..


setiap manusia adalah ciptaan allah yang terindah..kalau rasa diri tu kurang, cubatengok orang yang lebih kekurangan dari kita.kan??


hehe..

syiela said...

jadi cam syiela diam lama2 kuar 2 org ;)

Ct Aja said...

setuju dan suka sgt entry ni...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

jika kau fikirkan kau boleh..kau pasti bolh melakukan~~jika kau fikirkan ragu-ragu usahamu tidak menentu~~

Sunah Sakura said...

macam iceberg tu kan....luar nampak kecik, dalam air sangat2 besar dan menggerunkan...